Areco laajentaa toimintaansa tekemällä suuren yrityskaupan Suomessa

Areco jatkaa pohjoismaista kasvuaan ja ostaa suomalaisen sandwich-paneelien valmistajan TPE Spirit Oy:n. 
”Lisäämme jälleen yhden palasen jo ennestään laajaan valikoimaamme, ja nyt meillä on oma sandwich-elementtien (mineraalivilla) tuotanto,” sanoo Arecon konsernijohtaja Peter Areskog yhtiön tulosta Suomeen.

Suuri yrityskauppa on yhtiön tähän asti suurin yksittäinen investointi, ja sen ansiosta Areco saa nyt ensimmäistä kertaa jalansijan Suomessa, mikä avaa uusia mahdollisuuksia laajentaa merkittävästi markkinaosuuksia Pohjoismaissa, Baltiassa ja Pohjois-Saksassa.

TPE Spirit Oy on yksi Suomen suurimmista sandwich-paneelien valmistajista. Yhtiö on perustettu vuonna 2011, ja sen tuotantolaitos sijaitsee Somerolla Turun ulkopuolella. TPE Spirit Oy:llä on 13 työntekijää ja arvioitu liikevaihto on tänä vuonna 100 miljoonaa kruunua.

”Yrityskauppa antaa Arecolle merkittävän aseman uudella markkina-alueella ja vahvistaa entisestään sen vahvaa asemaa Pohjoismaissa. Nyt meillä on kuusi tehdasta viidessä maassa, mikä tekee Arecosta yhden tärkeimmistä toimijoista rakennuselementtien valmistuksen alalla. Tavoitteenamme on olla yksi sandwich-paneelien johtavista toimittajista, ja tätä tavoitetta tukee se, että voimme toimittaa laadukkaita tuotteita ja logistiikkajärjestelyt ovat hyvät,” sanoo konsernijohtaja Peter Areskog.

Suomalainen yhtiö integroidaan osaksi Malmössä sijaitsevaa Areco Profiles -liiketoiminta-aluetta, joka valmistaa katto- ja julkisivulevyjä ja katonkuivatustuotteita. Areco on viimeisten kahden vuoden aikana tehnyt seitsemän suurta yritysostoa Ruotsissa ja Tanskassa, ja sen liikevaihto on lähes 2 miljardia kruunua.

”Arecon kaltaisen vahvan omistajan avulla tuotekehitys ja uusien markkina-alueiden kasvattaminen voivat jatkua oikeassa tahdissa. Arecon vahvan markkina-aseman ja investointikyvyn ansiosta yhtiö voi kehittyä keskeiseksi toimijaksi suurten rakennusten toimialalla,” sanoo edellinen omistaja Pasi Räty.

Lisätietoja antavat:
Peter Areskog, konsernijohtaja, Areco
+46 70 554 20 30

Pasi Räty, TPE Oy
+358 40 594 0623

Areco Profiles Oy

Tehdastie 17
31400 Somero

Scroll